06 Ağustos 2012

Güzel ve etkileyici bir gülüşün şartı sağlıklı dişlerdir!

Eksik dişleriniz yüzünden ya da protezinizle kendinizi yeterince güvenli ve rahat hissetmeyip gülüşünüzü saklıyorsanız,özgürce gülebilmek sizin elinizde.

Güzel görünmenin ilk adımı kuşkusuz güzel bir gülüşle başlıyor. Doğal dişlerinizden birini veya bir kaçını kaybettiyseniz, diş implantları size kendi dişlerinize benzeyen ve kendi dişiniz hissini veren bir çözüm sunuyor. Hareketli protez kullanmadan veya sağlıklı dişleriniz zarar görmeden sabit dişlere sahip olabiliyorsunuz. Çiğneme fonksiyonunu rahatlıkla yerine getirirken estetik açıdan da görüntünüzün iyileşmesini sağlıyor.


Klinik 32” 'in diş hekimleri ,diş implantları,avantajları ve implant uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında şu bilgileri veriyor:

''İmplantlar geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getiriyor. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılıyor. İmplant uygulanabilmesi için, sağlıklı dişetleri ve implantı destekleyecek yeterli kemik yapısının bulunması şarttır. Ortalama bir implantın yerleşme süresi 15 dakika sürerken, bu süreye steril şartların sağlanması ve anestezi uygulaması eklendiğinde yaklaşık yarım saati buluyor.

Kesinlikle ağrısız ve acısız gerçekleşen bir işlem olmakla beraber, sadece lokal anestezi altında gerçekleştirilebileceği gibi aşırı tedirgin, anksiyetesi yüksek hastalarda sedasyon yardımıyla da gerçekleştirilebilmektedir. Operasyon sonrası iyileşme yine cerrahi sahanın genişliğine bağlı olarak değişmekle beraber operasyonu yapan cerrahın verdiği ilaçların doğru kullanımı ve operasyon sonrası bakım direktiflerinin uygulanması ile ağrı ve şişlik minimum oluyor.''

Diş implantlarının avantajları:1.Diş yada köprü  yapmak için dişlerin kesimine gerek yoktur.
2.Diş kaplamaları köprü ve protezlerde dişler kesildiği ve diş etleri zarar gördüğü için bu uygulamalar ortalama olarak 5-8 yıl içinde tekrarlanması gereken masraflardan kaçınılmış olur.
3.Diş, diş eti ve çene kemiğine kalıcı zararlar oluşturulmadan orijinal dişlere sahip olunmuş olunur.
4.Köprülere oranla implantlarda kök ve üst yapısı porselen olduğu için gerçek diş gibi ağızda çiğneme fonksiyonu sağlarlar.
5.İleri yaşlarda tüm dişlerini kaybetmiş hastalar takma dişlerini kullanmakta zorlanırlar. Aşırı eriyen çene kemikleri bu protezlerin kullanımını zorlaştırır. Bu durumlarda alt ve üst çenede uygun bölgelere yerleştirilen birden çok implanttan destek alan protezler hastalar tarafından daha kolay kullanılır. Sosyal toplum içinde bu hastalar protezleri hareket etmediği için konuşma, yemek yeme ve içme fonksiyonlarını daha konforlu yaparak rahat ederler. Ayrıca hareket etmeyen bu protezler hastanın psikolojisini de olumlu yönde etkilerler.

İmplant Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1.Diyabet, Kalp, Tansiyon, Eklem ve böbrek hastalıkları, Damar sertliği ve genel vücudu etkileyen bunun için daimi kullanılan sistemik Diş Hekimi tarafından ilaçların doğru incelenmesi bir zorunluluktur.
2.Ağız bakım alışkanlığı olmayan diş eti hastalıkları çene kemiği erimeleri, diş çürükleri bulunan kişilere öncelikle bu tedavilerin sağlanması ve sağlıklı ağız ortamı oluştuğuna inanıldıktan sonra implant yapılmasına karar verilmelidir.
3.İmplant için doğru kemik bölgesinin seçilmesi yapılacak implant bölgesindeki damarlar ve sinirlerin doğru değerlendirilmesi çok önemlidir.
4.İmplanttı desteklemeyecek ya da besleyemeyecek çene kemiği ve diş eti dokularına gerekli ise yan tedaviler uygulanmadan implant uygulamasından kaçınılmalıdır.
5.İmplanttın doğru yerleştirileceği çene kemiği bölgeleri Panaromik, MR, CT yada üç boyutlu görüntüleme teknikleri ile sıkı bir şekilde değerlendirilerek en uygun bölge seçilmeli ve bu konuda hastaya mutlaka bilgi verilerek onayı alınmalıdır.
6.Bulaşıcı hastalıklarda, kan ve idrar tahlillerindeki bazı değerler implant yapılmasını engelleyebilir.
 


SEDEF HASTALIĞINDA EŞ ZAMANLI UYGULANAN PSİKOLOJİK TEDAVİLER SONUÇLARI POZİTİF ETKİLİYOR

Dermatolojik hastalıkların çoğu, başkaları tarafından görülebilir olmaları nedeniyle hastanın yaşam kalitesini hem kişisel, hem de topl...