16 Nisan 2011

NOVARTIS BİLİM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Novartis Bilim Ödülleri, tıp ve eczacılık dünyasından önemli isimlerin bir araya geldiği 14 Mart Tıp Bayramı ve 14 Mayıs Eczacılık Günü arasında anlamlı bir köprü oluşturan 14 Nisan Novartis Bilim Günü’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye ilaç sektörünün lider şirketlerinden Novartis tarafından bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve sayılarını artırmak amacıyla 1986 yılından bu yana verilen Novartis Bilim Ödülleri, bu yıl da Ankara Sheraton Otel’de düzenlen 14 Nisan Novartis Bilim Günü 2011 kapsamında sahipleriyle buluştu.

Novartis tarafından bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve sayılarını artırmak amacıyla 1986 yılından bu yana verilen Novartis Bilim Ödülleri İlaç sektörünün ve akademik dünyanın önde gelenlerinin katılımı ile gerçekleşen törende Farmasötik Teknoloji Proje Destek, Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı ve Geliştirme Araştırma, Farmasötik Teknoloji Araştırma, Farmakoloji Dalı Araştırma ve Novartis Bilim Onur Ödülü olmak üzere beş kategoride dağıtıldı. Novartis Bilim Onur Ödülü ise , İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Gürsoy’a takdim edildi.

SEDEF HASTALIĞINDA EŞ ZAMANLI UYGULANAN PSİKOLOJİK TEDAVİLER SONUÇLARI POZİTİF ETKİLİYOR

Dermatolojik hastalıkların çoğu, başkaları tarafından görülebilir olmaları nedeniyle hastanın yaşam kalitesini hem kişisel, hem de topl...