17 Nisan 2011

HEKİME ŞİDDET ARTIYOR.TÜRKİYE’DE HEKİMLERİN YÜZDE 64'Ü ŞİDDETE UĞRUYOR


Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından yoğun bir katılımla Antalya Belek'te gerçekleştirilen düzenlenen "15. Bahar Sempozyumu" dün tamamlandı. Sempozyumda düzenlenen basın toplantısında konuşan Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Candansayar, hükümetin hekimleri günah keçisi olarak gösterdiğini söyledi. Son 4 ay içerisinde bir psikiyatrisin bıçaklandığını ve bir psikiyatrisin de kurşunlandığını kaydeden Candansayar, "Hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet ciddi oranda arttı" dedi.

DAYATMALARI UYGULAYAN HEKİM DAYAK YİYOR

Hekimlerin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kararlarını uyguladığını, ancak hastaların 'İşine gelmediği için yapmıyor' gibi bir düşünceye kapıldığını belirten Candansayar, "SGK'nın dayatmalarını uygulayan hekimler hastalardan dayak yiyorlar. Kamuoyunda 'Ben istediğim doktora gidebileceğim, istediğim kadar hizmet alabileceğim' gibi bir algı var. Sağlık hizmeti ücretsiz olmaktan çıkmış durumda. Hekimler artık istediği ilacı istediği şekilde yazamıyor. Eskiden olası riskleri belirlemek için farklı branşlardan tahlil istenebiliyordu. Şimdi sadece kendi branşıyla ilgili tahlilleri isteyebiliyoruz. Bu da kaliteyi düşürüyor" dedi.

SEDEF HASTALIĞINDA EŞ ZAMANLI UYGULANAN PSİKOLOJİK TEDAVİLER SONUÇLARI POZİTİF ETKİLİYOR

Dermatolojik hastalıkların çoğu, başkaları tarafından görülebilir olmaları nedeniyle hastanın yaşam kalitesini hem kişisel, hem de topl...